Zondagochtend, 10uur. We zitten met z’n allen aan het ontbijt. Het was een onwijs gezellig avondje, één voor in de boeken. We hebben gedanst, gezongen en drankjes gedronken. Ik geef de drankjes ook de schuld van wat er vannacht is gebeurd.

Ik schenk mezelf een glas vol verse jus en pak een croissantje. Met z’n 8en zitten we aan tafel en maken grapjes over de gekke momenten van gisteravond. Gelukkig weet niemand wat er later die nacht is gebeurd. Waarom voel ik mij dan toch zo betrapt?! Vraag ik mezelf af terwijl mijn gedachtes afdwalen.

Het was zo gezellig geweest. Toen we thuiskwamen met z’n alle hebben we nog een laatste drankje gedronken. Mijn vriend niet, hij had net te diep in het bierflesje gekeken en wilde naar bed. Dat er voor mij dus geen actie in zat was meteen al duidelijk. Erg vervelend want het is al best een tijdje geleden.

Uiteindelijk blijf ik met Jill en Maarten over en als de glazen leeg zijn gaan we richting ons bed. Ik vind Jill en Maarten erg aantrekkelijk samen. Ik ben al lang vriendinnen met Jill en juist omdat we alles samen bespreken heb ik een bepaalde nieuwsgierigheid ontwikkelt, één waar ik nog nooit iets mee heb gedaan.

We zeggen welterusten en ik ga naar de logeerkamer op zolder terwijl zij plaatsnemen in een slaapkamer op de eerste verdieping. Ik kruip naast mijn vriend, die al duidelijk ver vertrokken is. Zodra mijn hoofd het kussen raakt hoor ik Jill en Maarten lachen, smoezen en ik hoor wat gesmak. “Dit zal toch niet?” denk ik bij mezelf. “In een vol huis?” die kunnen echt niet van elkaar afblijven!” Ik draai me om en kijk naar Michael. Hij heeft niet eens opgemerkt dat ik naast hem ben gaan liggen.

Ik merk dat mijn oren erg gespitst zijn op wat er een verdieping lager plaatsvindt. Ik merk de eerste kreun op en voel een tinteling door mijn lijf schieten. De nieuwsgierigheid neemt het over en voor ik het weet sta ik naast het bed. “Ga ik dit echt doen?” Denk ik. Bij het horen van de volgende kreun bevind ik mij al op de trap. Mijn hoofd verteld dat het niet kan, maar mijn lichaam begeeft zich als vanzelf de trap af. Weer een kreun. De slaapkamerdeur staat op een kier open.

De spanning giert door mijn lijf wanneer ik de deur net iets verder opendoe en door de opening naar binnen kijk, het biedt precies uitzicht op het bed. Ik zie Maarten liggen, Jill is op hem gekropen, haar jurkje heeft plaatsgemaakt voor zijn T-shirt en al hoewel ik het niet goed kan zien weet ik bijna zeker dat ze er niets onder aan heeft. Haar donkerblonde haren zitten wild om haar heen. Zijn hand dwaalt via haar rug naar haar billen, hij trekt het T-shirt omhoog en slaat hard op haar bil. Precies zoals ik dacht, geen slipje. Ze kreunt bij de tik en in 1 zwaai zijn de rollen omgedraaid.